HangHatás_logo_
Keresés
Close this search box.

+36 (20) 222-1717

Green Glue

Green Glue zajszigetelő rendszer

Bevezető

A Green Glue zajcsillapító gél, egy egyedülálló zajcsillapító termék, amely ideális új építésű ingatlanok vagy felújítási projektek alkalmazásakor. Használja  a Green Glue zajcsillapító keveréket a hangszigetelésre , rezgéscsillapításra két réteg építőanyag között, leggyakrabban gipszkarton lapok között. Ez a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb hangszigetelő anyag a piacon. . Alkalmazása gyors, egyszerű és hatékony.

 

Különleges tulajdonságainak köszönhetően eloszlatják a mennyezeten, a falakon és a padlón terjedő hanghullámok által keltett szerkezeti rezgéseket. 

 

A Green Glue zajszigetelő keverék nem veszélyes, környezetbarát, és gyakorlatilag nincs szaga. Emellett értéket ad otthonának vagy kereskedelmi helyiségének. Mindössze néhány percet vesz igénybe a Green Glue zajszigetelő vegyület felhordása egy átlagos gipszkartonra/ akusztikus gipszkartonra (vagy más merev építőanyagra). Könnyen szigetelhetünk akár egy egész helységet ( helység méretétől függően)  egy nap alatt.  A legjobb eredmény elérése érdekében a kötési idő hét nap, és a vegyület az alkalmazás után 30 nappal éri el csúcsteljesítményét.

 

Legyen szó tapasztalt építőipari szakemberről vagy barkácsolást kedvelő emberről, a Green Glue zajszigetelő keverék használata egyszerű. Mindössze egy szabványos kvart méretű kinyomó pisztolyra van szüksége, hogy egy réteget felvigyen két gipszkarton vagy más építőanyag közé. Szappannal és vízzel is könnyen tisztítható. Független laboratóriumi tesztek bizonyítják, hogy a Green Glue zajszigetelő vegyület használata a zaj akár 90 százalékát is eloszlatja. Más hangszigetelő termékektől eltérően a Green Glue zajszigetelő vegyület ideális az otthoni szórakoztató- és mozi rendszerek alacsony frekvenciájú zajának eloszlatására. Padló és fal esetén ez a termék drasztikusan csökkenti az ütközési/kopogó  és a levegőben terjedő zajt, hangokat. Használható hangszórószekrényekben, házi mozikban és hangstúdiókban.

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Green zajszigetelő vegyület egy csillapító vegyület, és nem használható ragasztó vagy mechanikus röjgzítőelemek helyettesítésére. A Green Glue-t hangszigetelőkkel, rezgésszigetelőkkel és más építőanyagokkal együtt szükséges alkalmazni a hangszigetelő szerkezetek hatékony felépítéséhez.

Hogyan működik a Green Glue_HangHatás

Hogyan működik a Green Glue rendszer?

Egyetlen réteg Green Glue két kemény réteg között csökkenti a gipszkartonon vagy bármilyen kemény anyagon (OSB, MDF, cementlemez vagy rétegelt lemez) áthaladó hangátvitelt. Ezért a hatékonyság érdekében a Green Glue-t két réteg anyag közé kell felhordani. 

 

A Green Glue viszkoelasztikus gél megváltoztatja a felületeken áthaladó hang rezonanciafrekvenciáját. A két felület közötti légteret kitöltve egy egységes réteggé olvasztva a két réteg gipszkartont oly módon, hogy csillapított tömegréteget alkot.

A hangenergia levegőn vagy rezgő molekulákon keresztül terjed. A vibráció áthalad a falakon, a mennyezeten és a padlón. Ezért a Green Glue „kihúzza” elnyeli ezeket a rezgésenergiákat a felületről, és hőenergiává alakítja át.

A Green Glue polimer szerkezete eloszlatja a fellépő rezgéseket. Ennek eredményeként anyaga felemészti a hangenergiát, ezzel csillapítja a rezgéseket. Nem tudnak átjutni a Green Glue-val összekapcsolt felületeken.

Mit is jelent ez a hangszigetelésben?

A hanghullámok energiája gyorsan elnyelődik a falszerkezetben és ott hővé alakul, akkor a rezgések nem, vagy csak kis mértékben jutnak át a fal túloldalára, hogy ott hanghullámokat gerjesszenek, és így létrejöjjön az áthallás. Minél több rezgés nyelődik el a fal szerkezetében, annál jobb a csillapítása, tehát a hangszigetelése.  Az anyagok általában nem egyenlően csillapítják a különböző frekvenciájú rezgéseket. Főként az alacsony frekvencia tartományban, tehát a mélyhangok esetében romlanak a hangszigetelési értékek. A lentebb látható grafikon annak a mérésnek az eredményét mutatja, mely azt vizsgálta, hogyan alakul egy hagyományos dupla gipszkartonból épített fal, és egy Green Glue zajszigetelő segítségével csillapított dupla gipszkarton fal hangcsillapítása különböző frekvenciákon.

Green Glue működése gipszkarton lapokkal_HangHatás

 

Jól látható, hogy a Green Glue zajszigetelő lényegesen javítja a gipszkarton falak hangcsillapítását. Kiemelkedő a 80-100 Hz környékén mért csillapítási értéke. Hatékonyan javítja az anyag szerkezetéből adódó hangcsillapítás csökkenését. N agyon jó értéket mutat a beszédtartomány alatti mélyhang tartományban. Mely a zajok és a mélysugárzók által keltett hangok által legterheltebb tartomány.

Magasabb frekvencián pedig javítani tudja az általános és az akusztikus gipszkarton lapok szigetelési tulajdon- ságait.    

Főbb jellemzők

A Green Glue zajszigetelő gél   nagy mértékben csökkenti a rezgésfrekvenciákat és javítja a hangszigetelési teljesítményt kereskedelmi, lakossági és ipari falakon, padlókon és mennyezeteken.

Amennyiben két réteg gipszkarton vagy más merev építőanyag (pl. gipszkarton, rétegelt lemez, MDF, OSB stb) anyag között alkalmazzák, a csillapító. keverék a hangenergiát csekély mennyiségű hővé alakítja. Ez csökkenti  a hangáteresztést a fali  és a padló-/mennyezeti egységek STC-értékének növekedését. A Green Glue gyorsan átalakítja a hangenergiát hővé, így kiváló zajcsökkentést biztosít hangszigetelési projektjeihez.

 

 • A Green Glue drámaian javítja a hangszigetelést és a hangszigetelési teljesítményt falakra, mennyezetre és padlóra alkalmazva.
 • A Green Glue más hangszigetelő megoldásokkal szemben kiemelkedő  alacsony frekvenciájú szigetelési paraméterekkel rendelkezik 
 • Alkalmazása egyszerű, gyors, rendkívül hatékony 
 • Nincs alkalmazási hulladék 
 • Könnyű viszkoelasztikus anyag; tubusából könnyen kinyomható 
 • Alacsony VOC érték,  
 • Könnyen szappanos vízzel eltávolítható
 • Újrahasznosított műanyag vödrökbe és dobozokba csomagolva
 • Kiváló csillapítási érték
 • Penészálló
 • Nem veszélyes,  anyag
 • Környezetbarát
 • Gyakorlatilag nincsen szaga
 • Néhány perc alatt alkalamazható
 • Javítja a hangátviteli vsszteséget
 • Segíti blokkolni a hangot
 • időtálló
 • A megszáradt anyag nem tartalmaz lágyítószert vagy más potenciálisan illékony komponenst, ami elősegíti a hosszú élettartamot (a tömítőanyag idővel nem szárad ki és repedezik meg )
 • Fagyás/olvadás stabil
 • Festhető, glettelhető

 

A Green Glue hangszigetelő rendszert úgy tervezték, hogy a Green Glue Compound zajszigetelő keverékkel, a Green Glue Sielent akusztikus tömítőanyaggal és a Green Glue Jois Tape rezgéscsillapító szalaggal teljes hangszigetelési rendszert alkotva, hatékony hangszigetelési megoldást biztosítson.

 

Felhasználók

DIY

Napjainkra egyre igazabb a mondás "az idő pénz"

DIY

Vállalkozó

A vállalkozók számára vállalkozásuk sikere, ügyfeleik elégedettségétől függ.

Vállalkozó

Építész-
mérnök

Építészként az Ön fela- data, hogy kényelmes és megfizet- hető kom- fortos teret tervezzen és hozzon létre.

Építész-
mérnök

Akusztikus szakember

Az akusztika és a hangszigetelés világában a szakemberek létfontosságú szerepet játszanak!

Akusztikus szakember

Fejlesztő

A vegyes kereskedelmi és lakóterek komplexitása új lehetőségeket és kihívásokat is jelent.

Fejlesztő

A hangátvitelről

A zaj napjainkra annyira elterjedt, hogy gyakran csak akkor észleljük hiányát, ha a környezetünk rendkívül csendes. Mégis lehetőség van olyan terek kialakítására, ahol a zaj mérséklése a helyiségről helyiségre terjedő hang mérésével zajlik, ami hangátviteli osztály. A hangátviteli osztály (közismert nevén STC) megértése kritikusan fontosságú  az építőanyagok osztályánál, hogy elérje a kívánt csendszintet.

 

Az STC besorolások bevett módszert jelentenek annak mérésére, hogy az építőanyagok (falak, ajtók, ablakok stb.) mennyi zajt le. A megnövekedett STC-besorolás a hangszigetelés jele a lakó- és kereskedelmi terekben. Noha Ön ismeri azt, hogy a magasabb decibel több zajt jelent, ami rossz, az STC besorolásoknál ennek az ellenje igaz. A magas, például 60-as STC besorolás azt jelenti, hogy kevesebb zaj terjed szobából a másikba. A Green Glue zajszigetelő keverék magas STC besorolást tesznek elérhetővé minimális ráfordítással a többi zajszigetelési lehetőséghez képest.

 

A Green Glue Noiseproofing Compoundhoz önmagában nincs hozzárendelve egy adott STC minősítés. Ehelyett a vegyületet növeli annak az épületrésznek az STC-besorolását, valamint ismeri. Az US Green Building Council szerint a LEED minősítés megszerzéséhez a minimális STC besorolást teljesíteni kell vagy túl kell lépni. A LEED-tanúsítvánnyal kapcsolatos STC-minősítésekkel kapcsolatos további információkért kattintson  ide  .

A zajszigetelés előnyei könnyű megérteni, ha olyan helyen tartózkodunk, amely megfelelő hangszigeteléssel rendelkezik a csillapítás révén. Leegyszerűsítve a csillapítás a hang által tárolt energia csökkentését vagy megszüntetését jelenti. Ha falat rak két szoba közé, és a falnak nincs csillapítása, akkor az egyik helyiség egyszerűen hőenergiaként áthalad a falon, és hangként sugárzik le a következő helyiségbe. Az izolált hang eléréséhez megfelelő zajcsökkentést hangszigetelést szükséges alkalmazni. 

 

A csillapítás először úgy működik, hogy csökkenti a hang által keltett rezgést, amit rezonanciaként ismerünk, majd eloszlatja ezt a rezgést, amivel egy szerkezeten áthalad. A legtöbb frekvencián fal tömege ellenáll a levegőben terjedő hangoknak, és nehezebb a falat, nehezebben rezegteti a hangot a fal felületét. Egyes frekvenciákon azonban nehézni a vibráló felületek hangját. Ezeket a frekvenciákat rezonanciapontoknak nevezzük.

 

Ha egy szerkezet csillapítása alacsony, akkor a hangrezgés nagy távolságokra terjedhet át rajta. Valójában az általános építőanyagok, például a gipszkarton vagy a rossz csillapítása nagyrészt a lakástulajdonosok által tapasztalt zajproblémákért.

A Green Glue Noiseproofing Compound csillapítja a falszerkezetet azáltal, hogy csökkenti a zaj energiaátvitelét egyik helyiség és a másik között. A Compound csökkenti a szerkezet által zajt, és csökkenti a háttér zajt is.

Green Glue Zajcsillapító rendszer termékei

Fogyasztói árak

MegnevezésKiszerelési egységFogyasztói ár
Zöld ragasztóvegyület828 ml/ tubus11.200.-
Zöld ragasztóvegyület l/vödör219.000.-
Green Glue Sielent828 ml/tubus9.900.-
Green Glue Jois Tape30,5 m/tekercs880.- / m
Green Glue kinyomó pisztolypisztoly20.000.-
Green Glue kinyomó fecskendőfecskendő45.000.-

Felhasználási területek

Green Glue_zajcsillapítás_új pítésű ingatlanok_Sok lakásvásárló jó befektetésnek tartja a családi házat, különösen akkor, ha először vásárol otthont. A legújabb statisztikák azt mutatják, hogy a családos házak száma több növekszik, különösen a nagyvárosi területek terjeszkedésének és az ingázási idők növekedésének.

Ha másokkal közel élünk, természetesen nemkívánatos zajnak vagyunk kitéve. Ha a jó kerből jó szomszédok születnek, igaz a hatékony hangszigetelésre is: minél kevesebb hallja a szomszédokat, annál kiegyensúlyozottabban, jobban érezzük magunkat .

A Green Glue Noiseproofing egyszerű és gazdaságos megoldásokat kínál a nemkívánatos zaj elkerülésére és az Ön életminőségének javítására – vagy bérlőinek – együtt a szomszédok elégedettek maradnak.

Green Glue Compond csillahangszigetelés lakásfelújítás HangHatásNapjainkban egyre igazabb a régi mondás miszerint “az idő pénz”, soha nincs elég időnk mindent elintézni. Ahogy a lakástulajdonosok egyre gyakrabban kezdenek bele saját felújítási projektjeikbe, hogy pénzt és takarítsanak meg, olyan megoldásokat keresek, hogy teljesítsenek és könnyen, gyorsan jól használhatók. 

A Green Glue Noiseproofing Compound lehetővé teszi az utólagos hangszigetelés sikerességéhez. Egy jól meghatározott rétegrend kiegészítéséhez alkalmazva a felszereléséhez nincs szükség falak kibontására vagy szerkezeti változtatásokra. a hangszigetelő réteg keverrende falakra alkalmazott rétegrendhez hozzá lehet adni egy új gipszkarton rétegek hozzáadásával. Vigye fel a zöld ragasztót az új gipszkarton rétegek közé, és minimálisan hatékonyan és költséggel kiegészítve az STC minősítést.   

Green Glue Home Office HangHatás

Napjainkra kialakult egészségügyi helyzet kapcsán a vállalatok az eddig is van tendenciát mutatott otthoni munka „home office“ méginkább elterjedt. Ennek kapcsán megnőtt az igény az otthon nyugalmára a hatékony munka érdekében. A hangos szomszédok, a forgalom, az ugató kutyák, és még a ház vagy lakás más részein a családtagoktól származó hangos zajok is akadályozhatják a kreatív munkát.     

 A Green Glue Noiseproofing termékcsalád segítségünkre lehet az utólagos hangszigetelésre. Lehetőséget biztosít olyan különböző rétegrendekben történő elhelyezésre, melyek különböző hangfrekvenciák (magas és mély hangok) és hangtípusok (test és léghangok) hangszigetelésére szolgálnak. 

Green Glue Compound szálló vendégek nyugalmáért HangHatás Az új vagy felújított vendéglátóipari projektek építészei és tervezői, kivitelezői számára a Green Glue Noiseproofing rendszer költséghatékony és könnyen telepíthető hangszigetelő megoldásokat kínál. Gyorsan és egyszerűen használhatók, a szállodai felújítások során, amíg a szomszédos szobákat továbbra is elfoglalják. Zökkenőmentesen integrálható minden felújítási projektbe, anélkül, hogy a költségvetést megtörnék. A szálloda vendégei értékelni fogják a békét és a nyugalmat; a panaszok megszűnnek. A szállodatulajdonosok számára a Green Glue Noiseproofing rendszer valóban javíthatja minőségi hírnevét.

Green Glue Noisproofing rendszer hangcsillapítás az oktatásban HangHatásEgy új iskola tervezésében vagy egy megújult a legfontosabb a biztonságos tanulás, a környezet kialakítása. Annak biztosítása, hogy az osztályterem a tanulás szentélye legyen, azt jelenti, hogy mentes a zajtól. A Green Glue Noiseproofing rendszer elszigeteli az osztálytermeket a kívánt zajtól, akár a szomszédos tantermekből, akár a nyüzsgő folyosókról vagy a fenti zenekari gyakorlatból származik. Megakadályozhatja azt is, hogy az iskola aulája és a tornaterem zaja megszakítsa a kritikus tanulási folyamatot.

Green Glue Noiseproofing rendszer költséghatékony és könnyen telepíthető hangszigetelő megoldásokat kínál. Gyorsan és egyszerűen használhatók, aa tantermek felújítások során, amíg a szomszédos tantermeket továbbra is elfoglalják a tanulók. Zökkenőmentesen integrálhatók minden felújítási projektbe, anélkül, hogy a költségvetést megtörnék.

Green Gluu Kis kerereskedelmi üzletek bevásárlóközpontok irodák HangHatásA hangszigetelés fontos szempont minden kereskedelmi, kiskereskedelmi és irodai projektnél. Legyen szó egy többszintes irodaházról, egy kis bevásárlóközpontról egyedi kiskereskedelmi üzletekkel, vagy valami a kettő között, az utolsó dolog, amire az egyes vállalkozások vágynak, a zajos szomszédok.

A Green Glue Noiseproofing rendszer egyszerű és költséghatékony módja a hangszigetelés beépítésének bármely kereskedelmi projektbe. Egy réteg Green Glue Noiseproofing Compound két réteg gipszkarton között jelentősen csökkentheti a zajátvitelt. A Green Glue technológiák használatakor nincs szükség jelentős mennyiségű tömeg hozzáadására a falakra a hatékony zajcsökkentés érdekében. Kevesebb építőanyag használata csökkenti a költségeket és növeli az irodai és üzlethelyiségek alapterületét. 

Green-Glue_középületek_honvédségi-épületek-hangszigetelésse_HangHatásMíg a költségvetések szűkösek, számos kormányzati építési projekt, amely kiváló hangszigetelést igényel, a bírósági termektől a könyvtárakig. Különösen a katonai és belbiztonsági projektek esetében kritikus fontosságú a kiváló zajcsökkentés az alkalmazástól függően.

 

A Green Glue Noiseproofing ezen feltételekhez is megoldást tud kínálni. A Green Glue-t általános építőanyagokkal való használatra tervezték, és zökkenőmentesen beilleszthető minden helyiségbe, hangszigetelő rendszerbe, hangszigetelő rétegrendbe. A Green Glue Noiseproofing System a tér STC minősítésének növelésével is segít a  LEED tanúsítás megszerzésébenA Green Glue Noiseproofing Compound a Nemzetközi Építési Szabályzat szerint minden tűzálló összeállításban használható, és az  Underwriters Laboratories  hitelesítette tűzbiztonsági és környezeti hatások szempontjából.

Green-Glue_zenei-és-rádió-stúdiók-építésében_HangHatás-scaled.jpgA hangstúdiókban az akusztika az egyik legkritikusabb és  létfontosságú szempont.  De mi történik, ha a tér, ahonnan indulsz, nem hangszigetelt? Árnyékként vetül a stúdió munkájára a megjelenő szomszédos és környezeti zaj. A Spec-ing Green Glue Noiseproofing rendszert alkotó anyagok a stúdióba építve megoldást nyújtanak , megelőzve még mielőtt a zajok problémát okoznának munkájába. 

Az optimális hangszigetelő rendszer, speciális hangszigetelő rétegrend létrehozásával a legjobb lehetőséget biztosítja a tökéletes felvételekhez.

Green Glue a tökéletesen hangszigetelt házimozi építéséért_HangHatás

Biztosan járt már olyan multiplex moziban, ahol a szomszédos mozi teremből hallhatta az ott vetített film hangjait. Ez a rossz hangszigetelés jele. Ugyanez megtörténhet otthonában is, ha nem a megfelelő anyagokat és hangszigetelő rendszereket alkalmazza mozija megépítésekor. A házimozi hangrendszerekre jellemzőek az erős mélynyomók és a nagy teljesítményű hangszórók, amelyek sok zajt keltenek. 

 

A zaj nagy része alacsony frekvencián lép fel, amelyet különösen nehéz csillapítani. A Green Glue Noiseproofing rendszer alkalmazása kiemelkedően jó megoldásokat kínál, amelyek célja a szórakoztató rendszerekben általánosan előforduló alacsony frekvenciák elkülönítése. Tehát önfeledten élvezheti a multiplexek hangerején is  kedvenc filmjét, anélkül hogy megzavarná a környezetét.

Green-Glue-a-szórakoztatás-mozi-világában_HangHatás.jpeg

Ha nemrégiben ellátogatott egy multiplexbe megnézni egy jó filmet, de közben zajokat hallott   a szomszédos teremből, akkor nagyon jól tudja, hogy a rossz hangszigetelés tönkreteheti a szórakozást. A modern térhangzású hangszórórendszerek képesek a zene és más hangok magas decibeleken történő kisugárzására. Miközben ez javítja a közönség élményét, kihívást jelent a tervezők és építészek számára, akiknek el kell szigetelniük a zajt a nézőtértől. Sok ilyen robbanó hang alacsony basszusfrekvenciákon hallatszik, amelyeket különösen nehéz visszatartani.

 

A színháztervezők gyakran támaszkodnak nehéz tömeg, például beton és vastag, THX-tanúsítvánnyal rendelkező hangszigetelt gipszkarton használatára, hogy megakadályozzák a zaj átterjedését a nézőterek között, de a hangok továbbra is átszűrődnek a portálokon és a falakon, a padlón és a mennyezeten lévő légzsebeken. A A Green Glue Noiseproofing rendszer, vidszkoelasztikus tulajdonságait úgy tervezték, hogy még az alacsony basszusfrekvenciákat is csillapítsák, alkalmazásával a megfelelő hangszigetelő rétegrendben csillapított tömeget hozzanak létre ezáltal megakadályozzák, hogy zajt továbbítsanak a falak.

 

A Green Glue technológia nagy változást hozhat a tervezőknek, kivitelezőknek mid az újépítés mind a felújítás során. Olyan hangszigetelési megoldást kínálnak a felújítóknak és az építtetőknek, amellyel könnyen integrálhatók bármilyen projektbe minimális többletmunka-, idő- és költségráfordítás nélkül.

Green-Glue-az-ipari-munkakörnyezet-környezet-javításáért_HangHatás

Számos gép, nagy szerelvények és szállítószalagok zúgnak egészen a zaj teljes kakofóniájáig, ami káros környezetet teremt a hallás és a gondolkodás számára. Fontos, hogy olyan tereket alakítsanak ki a munkahelyen, amelyek megvédik a dolgozókat ezektől a hangos zajoktól, hogy kényelmesebben és termelékenyebben dolgozhassanak.

 

A Green Glue Noiseproofing rendszerrel   olyan zajcsökkentő megoldásokat alkalmazhatunk a rekreációs területeken, kávézókban és egyéb munkahelyeken csendes menedékekké varázsolják. A termelési szintekből származó zaj ezeken a területeken kívül tartható, ha a Green Glue technológiát beépítjük a falak, a mennyezet és a padló közé.

Green Glue Noiseproofing rendszer optimális megoldást kínál minden méretű projekthez. Növelheti a dolgozói elégedettséget és a termelékenységet, végül a gyártási folyamatban megtakarítást ér el..

Green Glue története

2003-ban Ted White éppen egy kiterjedt házimozi-építést végzett otthonában. Minden elérhető hangszigetelési technológiát és technikát bevetettek, de amikor elkészült, az általános hangszigetelés hiányzott, és White nagyon csalódott lett.

 

White elégedetlenségét ismerősének is elmondta többek között, Brian Ravnaasnak, a Ravnaas Group, Inc.-től, az észak-dakotai Fargo-tól. Abban az időben a Ravnaas Csoport magasan specializált polimer megoldások fejlesztésével foglalkozott különböző cégek számára. Ravnaas és White párbeszédet folytatott a hangszigetelés potenciális piacáról, különféle megoldásokról, amelyek elérhetőek lehetnek a teljesítménybeli hiányosság megoldására. A véletlennek köszönhető, hogy Ravnaas is a csúcsminőségű audio rajongó volt, és világosan megértette az akusztikát és a fizikát.

 

Green Glue eredete_zajszigetelő vegyület_története_HangHatás

Ezek a közös  érdeklődési körök és késztetéseik ötvözésével először vezették be azt a koncepciót, hogy valamilyen csillapítóréteget helyezzenek be a szerkezetbe. Brian Ravnaas bevonta testvérét, Brent Ravnaast a projektbe, és mindketten hozzáláttak a különböző csillapítási koncepciók teszteléséhez.

A kikeményedett csillapító anyagok tömbjeit és lapjait értékelték; világossá vált, hogy a legjobb eredmény akkor érhető el, ha magát a hatalmas gipszkartont félig folyékony pasztával csillapítják. Végül 2003-ban megszületett a Green Glue, és létrehozták az Audio Alloy LLC-t az új Green Glue termék gyártására és forgalmazására.

A vállalat az alulról építkező megközelítést alkalmazta a kezdeti marketing során, megszólítva a házimozi-építés rajongóinak gyorsan növekvő online közösségét. A terméket azonnali lelkesedés fogadta, és a kezdeti eladások kifizetődőek lettek megteremtve a szükséges akusztikai laborvizsgálatok költségeit. Ekkor egy növekvő kereskedői hálózat jött létre, és az intenzív lojális internet követés tette a Green Glue-t általános internetes kifejezéssé. A Green Glue termék bevezetésének sikerét követően a cég nevét Green Glue Company, Inc-re változtatta. A piaci igényeken alapuló további termék-kutatás és fejlesztés további termékek kifejlesztéséhez vezetett, mint például a Green Glue zajszigetelő tömítőanyag és a rendkívül hatékony zajszigetelő klipek. 2008-ban a Green Glue Company-t eladták a Saint-Gobainnek.

Previous slide
Next slide

Alkalmazástechnológia új építésű falak esetén

A Green Glue zajszigetelő alkalmazása egy nagyon egyszerű és költséghatékony módszer arra, hogy rendszerünk legmegfelelőbb a szárazépítési technológiáknál a falak hangszigetelő képességét. Akár 90%-kal is javíthatjuk a fal hangcsillapítását. Ehhez csak kb. 3 mm Green Glue réteget kell elhelyezni a dupla gipszkarton tábla közé.

 

 • Készítsük el a falazat vázszerkezetét fa vagy fém profilok felhasználásával, ügyelve, hogy a szerkezet sehol érintkezzen közvetlenül az épülettel. Elválasztásra használjunk Green Glue Joist Tape zajszigetelő szalagot.
 • A szokásos módon alkalmazzuk a gipszkarton táblákat a falazat mindkét oldalán, ügyelve arra, hogy a gipszkarton táblák ne érintkezzenek a padlóval, plafonnal, oldalfalakkal. Mindenütt 3-6mm rést hagyva. A szerkezet belsejében helyezzük el a megfelelő hangcsillapítású kitöltő szálasanyagot. A hatékonyságot gyorsvázszalagszerkezetet növelhetjük, ha a Joist rezgéscsillapító szerkezetet ragasztunk, így lágyan elcsatoljuk a két kemény anyagot, mellyel fékezzük a rezgések átterjedését. Ha két kemény anyagot szorítunk egymáshoz a rezgések könnyebben átjutnak a gipszkarton felületről a vázszerkezetre. 
 • A táblák illesztési hézagait a lehető legjobb eredmény elérése érdekében töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítő anyaggal
 • A következő réteg gipszkarton tábla hátoldalára nyomjunk Green Glue Compound zajszigetelő gélt. A minimális mennyiség 1 tubus / 3 m2. De a jobb eredmény elérése érdekében ezt növelhetjük 3 tubus / 3 m2-ig. Nagyobb mennyiségnél már romlik a hatásfok. Jól követhető a felhasználás során, ha 1 vagy 2 tubus/gipszkarton tábla mennyiséggel dolgozunk. Az anyagfelhordásnál nem szükséges egyenletesen szétteríteni a zajszigetelő gélt. Elegendő, ha „összelocsoljuk” a tábla hátoldalát úgy, hogy mindenhova kb. azonos mennyiség jusson.
 • Helyezzük fel a második réteg gipszkarton táblát az első rétegre, úgy, hogy a táblák illesztései „kötésben” legyenek. Csavarokkal rögzítsük a második réteget is. Padlónál, mennyezetnél és oldalfalaknál ügyeljünk a 3-6 mm-es hézag megtartására. A körbe meghagyott 3-6 mm-es hézagot töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítő anyaggal: a „szilikonozásnál” megszokott módon húzzuk el a sarokillesztéseket.

 

A Green Glue Sealant megszilárdulása után festhető.

Alkalmazástechnológia előtét falak esetén

A Green Glue zajszigetelő rendszer az új építésű falakhoz hasonlóan költséghatékony és könnyen kivitelezhető módszert kínál hanggátló előtétfalak építéséhez is. Az előtét dupla gipszkarton rétegei alkalmazva mindössze 3 mm-t ad hozzá a fal vastagságához, végül emeli annak hangcsillapítási hatásfokát.

 • Készítsük el az előtétfal vázszerkezetét fa vagy fém profilok felhasználásával, melyeket rugalmas alátámasztású, pontszerű rögzítéssel erősítjük a jelenlegi oldalfalhoz, ügyelve, hogy a szerkezet sehol se érintkezzen közvetlenül az épülettel. Elválasztásra használt Green Glue Joist Tape rezgéscsillapító szalagot.
 • A szerkezet belsejében hézagmentesen helyezzük el a megfelelő hangcsillapítású szálas kitöltő anyagot.
 • Vázszerkezetet borítsuk be gipszkarton lapokkal, ügyelve arra, hogy a gipszkarton táblák ne érintkezzenek a padlóval, plafonnal, oldalfalakkal. Mindenütt 3-6 mm rést hagyva. A hatékonyságot gyorsvázszalagszerkezetet növelhetjük, ha a Joist rezgéscsillapító szerkezetet ragasztunk, így lágyan elcsatoljuk a két kemény anyagot, mellyel fékezzük a rezgések átterjedését. Ha két kemény anyagot szorítunk egymáshoz a rezgések könnyebben átjutnak a gipszkarton felületről a vázszerkezetre. 
 • A táblák illesztési hézagait a lehető legjobb eredmény elérése érdekében töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítéssel.
 • A következő réteg gipszkarton tábla hátoldalára nyomjunk Green Glue Compound zajszigetelő gélt. A minimális mennyiség 1 tubus / 3 m2. De a jobb eredmény elérése érdekében ezt növelhetjük 3 tubus / 3 m2-ig. Nagyobb mennyiségnél már romlik a hatásfok. Jól követhető a felhasználás során, ha 1 vagy 2 tubus/gipszkarton tábla mennyiséggel dolgozunk. Felhordásnál nem szükséges egyenletesen a hangszigetelő anyagot, elegendő, ha „összelocsoljuk” a tábla hátoldalát úgy, hogy mindenhova kb. azonos mennyiség jusson.
 • Helyezzük fel a második réteg gipszkartont az első rétegre, úgy, hogy a táblák illesztései „kötésben” legyenek. Csavarokkal rögzítsük a második réteget is. Padlónál, mennyezetnél és a falaknál ügyeljünk a 3-6 mm-es hézag megtartására.
 • A körbe meghagyott 3-6 mm hézagot töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítőanyaggal. A „szilikonozásnál” megszokott módon húzzuk el a sarokillesztéseket. 

A Green Glue Sealant megszilárdulása után festhető.

Green Glue felhordása - vödrös kiszerelésből fecskendővel

Green Glue felhordása 2 gipszkarton közé_vödrös kiszerelés_HangHatás

Gyakori kérdések

Compound a zajszigetelő vegyület

A Green Glue zajszigetelőt két rétegben használható – általában gipszkarton, OSB, MDF, cementlemez rétegelt lemezek között. Mindaddig, amíg a két réteg sík, merev (a gipszkarton és a soundboard réteg közötti felhordás nem jó alkalmazás), és könnyen ragaszthatók, és legalább az egyik lehetővé teszi a nedvesség átjutását a zajszigetelő vegyületen, jól fog teljesíteni.

A Green Glue zajszigetelő vegyületet nem szabad használni egy vagy két lágy réteg között – azaz pl. szőnyegpadló és a rétegelt lemez között, vagy az üregek kitöltésére, például fal belsejében szigetelés céljából.

A Green Glue zajszigetelő keveréke NEM ragasztó. 

A felületeken való alkalmazás során -, noha a vegyületet nem ragasztóként történő felhasználásra készítették, – a mindkét réteg felületéhez tapadnia kell. Ha a standard diszperziós festék könnyen tapad a felületre, akkor a vegyület megfelelően fog tapadni, ha a felület alapozást vagy más kezelést igényel, akkor a vegyület nem fog megfelelően működni.

Nem javasoljuk a Green Glue kültéri használatát, mivel csak szobahőmérsékletű tartományban (kb. 18-29 °C) teljesíti az elvárt paramétereket. A külső területeken a hőmérsékleti ingadozások nem teszik lehetővé a termék használatát. Kérem, hogy ha a Green Glu ezen a hőmérséklettől eltérő hőmérsékletnek kell lennie, akkor például a szállítás során visszanyeri tulajdonságait, 18–29 ° C-ra felmelegedett/ lehűlt. 

Sielent a zajszigetelő tömítőanyag

A Green Glue zajszigetelő tömítést olyan rések hézagok kitöltésére és kihasználására, ahol a fal találkozik a padlóval vagy a mennyezettel. Használható kimeneti és kapcsolódobozok körül is.

Miért használjon Green Glue zajszigetelő tömítőanyagot? Az akváriumok példájával élve: ha az akváriumban bárhol keletkezik, a víz kiszivárog. Ugyanez vonatkozik a helyiségből szökő hangokra is. Ha a falban repedés van, a hang ezen a repedésen keresztül kiszivárog és más helyiségekbe kerül. A tömítés monda, hogy ez megtörténjen. Nem javasoljuk a Green Glue zajszigetelő tömítőanyag szabadtéri felületeken, csövek körül vagy jelentős mozgású illesztéseknél, például úszó padlón.

Joist Tape a zajszigetelő szalag

A Green Glue Joist Tape-t a padló-gerendákhoz annak érdekében, hogy kiküszöbölje a padló-gerenda és az aljzat közötti súrlódás nyikorgásokat. A gerendaszalag nem csökkenti hatékonyan a zuhanás vagy a levegőben fellépő zaj okozta ütéseket.

A Green Glue zajszigetelő kiszerelése 12 tubust tartalmaz, és körülbelül 18 m 2 nagyságú
felületre elegendő, az ajánlott 2 tubus/3 m 2 felhordás esetén. A vegyület minden vödörje
körülbelül 33 m² felületre elegendő, vagyis körülbelül 21 tubus mennyiségű terméket
tartalmaz. 
A zajszigetelő tömítőanyag minden egyes tubusa, amelyet a rések tömítésére használunk,
általában 12–24 m rés tömítésére elegendő, a fúvókába vágott lyuk méretétől függően. Sok
esetben csak egy vagy két tubusra van szükség a projekt elvégzéséhez. A jó ökölszabály a 6: 1
arány. Ha a projekt hat doboz Green Glue zajszigetelő vegyület igényel, akkor valószínűleg
szüksége lesz egy doboz zajszigetelő tömítésre a szoba kerülete körül.

Compound a zajszigetelő vegyület

 

A Green Glue zajszigetelőt két rétegben használják – általában gipszkarton, OSB, MDF, cementlemez vagy rétegelt lemezek között. Mindaddig, amíg a két réteg sík, merev (például a gipszkarton és a soundboard réteg közötti felhordás nem jó alkalmazás), és könnyen ragaszthatók, és legalább az egyik lehetővé teszi a nedvesség átjutását a zajszigetelő vegyületen, jól fog teljesíteni.

A Green Glue zajszigetelő vegyületét nem szabad használni egy vagy két lágy réteg között – azaz pl. szőnyegpadló és a rétegelt lemez között, vagy az üregek kitöltésére, például fal belsejében szigetelés céljából.

A Green Glue zajszigetelő keveréke NEM ragasztó. A felületeken való alkalmazása során -, noha a vegyületet nem ragasztóként történő felhasználásra készítették, – a mindkét réteg felületéhez tapadnia kell. Ha a standard diszperziós festék könnyen tapad a felületre, akkor a vegyület is megfelelően fog tapadni, ha a felület alapozást vagy más kezelést igényel, akkor a vegyület nem fog megfelelően működni.

Nem javasoljuk a Green Glue kültéri használatát, mivel csak szobahőmérsékleti tartományban (kb. 18- 29 ° C) teljesíti az elvárt paramétereket. A külső területeken a hőmérsékleti ingadozások nem teszik lehetővé a termék használatát. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a Green Glue termékeket ezen a hőmérséklettől eltérő hőmérsékletnek teszik ki, például a szállítás során, akkor visszanyeri tulajdonságait, miután 18–29 ° C-ra felmelegedett/ lehűlt. 

 

Sielent a zajszigetelő tömítőanyag

 

A Green Glue zajszigetelő tömítést olyan rések és hézagok kitöltésére használják, ahol a fal találkozik a padlóval vagy a mennyezettel. Használható kimeneti és kapcsolódobozok körül is.

Miért használjon Green Glue zajszigetelő tömítőanyagot? Az akváriumok példájával élve: ha az akváriumban bárhol rés keletkezik, a víz kiszivárog. Ugyanez vonatkozik a helyiségből szökő hangokra is. Ha a falban repedés van, a hang ezen a repedésen keresztül kiszivárog és más helyiségekbe kerül. A tömítés megakadályozza, hogy ez megtörténjen. Nem javasoljuk a Green Glue zajszigetelő tömítőanyag használatát szabadtéri felületeken, csövek körül vagy jelentős mozgású illesztéseknél, például úszó padló.

 

Joist Tape a zajszigetelő szalag

 

A Green Glue Joist Tape-t a padló-gerendákhoz használják annak érdekében, hogy kiküszöböljék a padló-gerenda és az aljzat közötti súrlódás által okozott nyikorgásokat. A gerendaszalag nem csökkenti hatékonyan a zuhanás vagy a levegőben fellépő zaj okozta ütéseket.

 

Ez egy nehéz kérdés. Annak érdekében, hogy felmérjék azt az eredményt, amelyet a zajszigetelő vegyület felhasználásakor el lehet érni, először jobban meg kell ismerni a projekt részleteit. Például fal- vagy padló / mennyezet szerelvény? Milyen távtartót (fa vagy acél) fognak használni? Mi a falfelületek távolsága? További szigetelést is használnak? Milyen típusú és vastagságú gipszkarton kerül felhasználásra?

A részletek megismerése után, a hangcsökkentés becslését elvégezheti a kiterjedt teszt adatbázisunk segítségével, hogy megfeleljen ezeknek az elemeknek vagy azok mindegyikének, hogy jobban átlássa az elvárt végső STC értéket. Számos tesztjelentés és építési részlet található a http://www.greengluecompany.com/test-data weboldalon . Ezen felül értékes forrás lehet a http://www.greengluecompany.com/sites/default/files/Green_Glue_Electronic_Design_Guide_0.pdf weboldalon található tervezési útmutatónk . Felhívjuk figyelmét: míg az adatbázisunkban több száz teszt van, nem feltétlenül áll rendelkezésünkre ugyanazzal a felépítéssel, mint az Ön projektje. A hasonló információk összevetésével azonban gyakran a tesztprojekteket megközelítő eredmény érhető el.

A legjobb eredmény elérése érdekében fontolja meg a szoba összes felületének kezelését. Figyelembe kell vennie más hangútvonalakat is, mint például az ajtókon áthaladó zaj, valamint a légcsatornán keresztül terjedő zaj. További információ arról, hogy a hang hogyan mozoghat a nemlineáris utakon, a

következő webhelyen található: http://greengluecompany.com/noise-soundproofing/flanking-noise .

A Green Glue zajszigetelő vegyülete viszkoelasztikus csillapító vegyület, amely a hangenergiát egy minimális hőmennyiséggé alakítja. Nagyon egyszerűen működik: ha két merev anyagréteg, általában gipszkarton között használják, a keverék elkülöníti az egyik szobából a másikba vezető zajt. A Green Glue neve ellenére NEM ragasztóanyag.

A Green Glue zajszigetelő tömítőanyag egy olyan polimer, amelyet úgy alakítottak ki, hogy élettartama során rugalmas maradjon, és megakadályozza, hogy a hang az akusztikus elemek körül szóródjon. Festhetővé teszi azt, hogy rejtett maradjon a projekt befejezése után, és kombinálható legyen általános bevonó anyagokkal. 

A Green Glue zajszigetelő kapcsok gipszkarton csatornához való felhasználásra tervezett alkatrészek. A rendszer mechanikusan leválasztja a fal egyik oldalát a másiktól, ezáltal csökkenti a kereten áthaladó hangenergia mennyiségét, és lehetővé teszi, hogy az egyik oldal a másiktól függetlenül rezegjen.

A Joist Tape habszalag, egyik oldalán ragasztóval van bevonva, a másik oldala nem ragad, ami lehetővé teszi a padló és az alsó padló könnyű elhelyezkedését a szalag felett. Úgy működik, hogy megakadályozza a padló és a gerendák közötti közvetlen érintkezést, amely zümmögést okozhat.

A Green Glue zajszigetelő vegyületét két réteg között használják – általában gipszkarton, OSB, MDF, cementlemez vagy rétegelt lemez. Mindaddig, amíg a rétegek közül kettő merev (például a gipszkarton és a soundboard réteg közötti felhordás nem jó alkalmazás) és ezen rétegek egyike porózus, a zajszigetelő vegyület jól fog működni.

Mivel a tömeg fontos szerepet játszik a hangszigetelésben, javasoljuk a rendelkezésre álló legvastagabb gipszkartonréteg használatát, amely általában 1,6 cm. Ha vékonyabb panelt szeretne használni, akkor egy 1,25 cm vastagságú lemez is jól fog működni, bár nem ugyanolyan jól, mint az 1,6 cm vastag A vékonyabb anyag használata nem ajánlott. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak más építőanyagokra, például rétegelt lemezre és OSB-re.

A Green Glue zajszigetelő vegyület felhordására nincs minta előírva. Általános javaslat az, hogy a vegyületet véletlenszerű mintázatban alkalmazzák az egész táblán, és a panel külseje körül hagyjon egy 5-7,5 cm szegélyt a kezelés érdekében. Az ajánlott mennyiség két cső használata 3m² felületen.

A Green Glue elnevezés ellenére a zajszigetelő vegyület NEM állandó ragasztó , ezért a gipszkarton második rétegét még mindig a helyi építési előírások szerint rögzíteni kell a csapokhoz. Nem akarjuk, hogy a panelek leessenek a falakról és a mennyezetről! Felhívjuk figyelmét: Mindig javasoljuk, hogy kövesse a helyi építési előírásokat a szögek vagy csavarok típusait illetően, ha a gipszkarton vagy más építőanyag rétegeket rögzíti.

Felhordás után a zajszigetelő vegyület 15 percen belül megkezdi a megszilárdulást, ezért fontos a panelt azonnal felfüggeszteni. Miután a panelt felfüggesztették és a helyére rögzítették, a zajszigetelő vegyület megkezdi a kikeményedést, és 30 nap alatt eléri a csúcsteljesítményt. Ez fontos: ha nemrégiben szerelte fel a Green Glue zajszigetelő vegyületet és a gipszkarton lapot, és nem hallja a zajszigetelési teljesítmény észlelhető növekedését, kérjük, várjon 30 napot, a teljes hatás elérése érdekében.

Annak érdekében, hogy a kezelt falat a zaj ne kerülje meg, javasoljuk a Green Glue zajszigetelő tömítőanyag használatát.

Javasoljuk, hogy a fal vagy a mennyezet gipszkarton kerülete körül hagyjon 0,9 cm rést, hogy kitöltse a zajszigetelő tömítéssel. Nem javasoljuk az 1,6 cm vagy ennél nagyobb hézagok lezárását a tömítőanyaggal, mivel az nem fog megfelelően megkeményedni. Ehelyett a túlságosan nagy réseknél, ha 2,5cm-nél mélyebbek, fontolja meg a hátrúd használatát a rés kitöltése és a tömítőanyag felhordása előtt.

Javasoljuk, hogy a Green Glue zajszigetelő tömítőanyagot 48 órán át hagyja száradni, mielőtt lefestené.

A tömítés csak akusztikus tömítésként szolgál; nem alkalmas vízszigetelésre vagy külső felhasználásra.

További információt a „Hogyan használhatom a Green Glue zajszigetelő vegyületét” szakaszban talál.

A Green Glue Joist Tape ragasztóval lefelé közvetlenül a padló-gerendák tetejére kerül. A Joist Tape kézzel is felhordható közepes és kis méretű munkákra. Nagyméretű és ismétlődő munkákhoz egy applikátor megvásárolható a forgalmazótól.

A Joist Tape több szélességben kapható, hogy illeszkedjen a szabványos gerendákhoz: 3,6, 5,7 és 7,6 cm széles. és 30 m hosszú).

A Joist Tape-t csak azon zaj csillapítására alkalmas, amikor az aljzat dörzsöli a gerendákat. Ha további hangcsökkentésre van szüksége, fontolja meg az összetett vagy a kapcsos megoldásokat.

 

A Green Glue zajszigetelő vegyület és tömítőanyag eltarthatósági ideje egy év a gyártás dátuma után. Megfelelő tárolás esetén (szobahőmérsékleten) azonban sokkal hosszabb ideig eláll. Ha nem biztos benne, hogy a vegyület továbbra is megfelelő-e, nyisson fel egy mI A az rendben van; ha sűrű és megkeményedés jeleit mutatja, dobja el és vásároljon új terméket.

 

A Green Glue zajszigetelő vegyületét és a tömítőanyagot többféle falra szerelhető szerkezetben történő tűzvizsgálatnak vetik alá. Az ezekről az egységekről vagy a konkrét besorolásokról további információt az UL adatbázisban talál . Görgessen le az „UL Databases” felirathoz, és kattintson az „UL Products iQ ™ (tanúsítási keresés)” elemre. Az UL keresőmotorjában töltse ki a keresőmezőt a Green Glue Company UL fájlszámával: R26312, és kattintson a keresés gombra. A zöld ragasztó zajszigetelő vegyületének és a zöld ragasztó zajszigetelő tömítésének eredményeit az UL információkkal együtt adjuk meg.

A tömítőanyag nem tűzvédő anyagnak.

 

Az UL Environment tanúsította a Green Glue zajszigetelő vegyületét és a tömítőanyagot az alábbiak szerint: Nem észleltek formaldehid-kibocsátást – megfelel a CA 01350 sz. Szakasz követelményeinek. Az ASTM D3273 ULE tanúsítási forma szerint az ULE tanúsítási dokumentumok megtalálhatók műszaki könyvtárunkban.

Ezenkívül az UL Environment az alábbiak szerint tanúsította a zöld ragasztó zajszigetelő tömítőanyagot: Megfelel az SCAQMD Szabály 1168. sz. VOC-tartalmi határértékeinek. Az ULE tanúsító dokumentumok megtalálhatók a tesztadat-könyvtárunkban.

A Green Glue zajszigetelő vegyület és tömítőtubusok újrahasznosítható anyagokból készülnek (amelyek hozzájárulhatnak a LEED-kredithez); sajnos a tubusok nem újrahasznosíthatók.

A LEED-kredittel kapcsolatos további információkért kérjük, olvassa el az adatlapunkat:

http://www.greengluecompany.com/content/noiseproofing-system-leed-audit-1

Mindig megfelelő intézkedéseket kell tenni annak biztosítására, hogy a Green Glue zajszigetelő vegyülete ne kerüljön a ruházatára, a padlóra, a gipszkarton külső rétegeire stb., De néha megtörténik. A vegyület eltávolítása bőrfelületről vagy a szerszámokról: használjon szappant és vizet, vagy izopropil-alkoholt (dörzsölő alkoholt). A vegyület eltávolítása a gipszkartonról, ha még mindig „nedves”: nedves, nedves ruhával törölje le. Ha száraz, gördítse le ujjával. A szőnyegről történő eltávolításhoz: használjon szappant és vizet vagy izopropil-alkoholt (dörzsölje alkoholt). 

Általában igen. A Green Glue zajszigetelő keveréke az egész rendszer része, némileg segíthet a falon szigetelés nélkül, de az eredmények sokkal gyengébbek, mint a szigetelt falon. További információt a „Hogyan használhatom a Green Glue zajszigetelő vegyületét” szakaszban talál.

A vegyület nem érintkezhet rugalmas, alacsony felületi energiájú vagy tapadásmentes anyagokkal. A vegyület nem működik közvetlen érintkezésben a következőkkel: parafa, műanyagok, réz, bronz, cink, MLV (tömbösített vinil) és lágyított anyagok. Nem működik rugalmas anyagokkal érintkezve sem.

Nem, a tömítőanyag nem jó lehetőség a csövek körüli tömítésre. A Green Glue zajszigetelő tömítőanyagot nem tervezték rendkívül rugalmas anyagok körül történő tömítésre, vagy kondenzációval vagy hőmérsékleti változásokkal érintkezve. Ne használjon Green Glue tömítőanyagot, amikor a réz érintkezésbe léphet a tömítőanyaggal. Javasoljuk, hogy más tömítőanyagokat használjon a csövek körül.

Katalógusok

Képgaléria

Video

A cookie-kal kapcsolatos beállításait elmentettük.

Ez a  weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a cokie-k használatáról