HangHatás_logo_

+36 (20) 222-1717

Danosa

A Danosa története 60 éves múltra tekint vissza. Manuel del Rio Dominguez, egy fiatal vállalkozó szellemű vegyész aktív részese akart lenni a Spanyolországban induló modernizációnak. Így született meg 1964-ben Danosa teljes neve: Normalized Asphalt Derivatives, amely az építőiparban kínál innovatív megoldásokat, amelyek megfelelnek a konkrét előírásoknak, ahogyan a neve is mutatja. Három pillér támasztotta alá: tudás, bátorság, és lelkesedés.

A társadalom egyre inkább megköveteli az épületek magasabb minőségét. Ez közvetlenül érinti a szerkezeti biztonságukat és a tűzvédelmet, de vannak más szempontok is, amelyek az emberek jólétéhez kapcsolódnak, mint például a zaj elleni védelem, a hő komfort, vagy a mozgáskorlátozottak megközelíthetősége. Mindenesetre az építési folyamat a terek konfigurációjára gyakorolt közvetlen hatása miatt mindig a funkcionalitás, a gazdaságosság, a harmónia és a környezeti egyensúly iránti elkötelezettséget jelenti.

Cél

Javítani az épületek lakhatóságát ész láthatalan kényelmét.

Küldetés

Kínáljon innovatív és fenntartható megoldásokat az épületek burkolatainak és az emberek életminőségének javítására.

Értékek

Együttműködési kultúra, fenntarthatóság, hatékonyság és folyamatos fejlesztés. Hosszútávú előrelátás.

A DANOSA termékek széles választékát gyártja, amelyek célja az épületek különböző műszaki követelményeinek kielégítése, mint például a vízzáróság, a hő- és hangszigetelés, az energiatakarékosság és a tűzbiztonság. Ezentúlmenően az erőforrások fenntartható felhasználásának és az építési munkák környezeti hatásának értékelése része azoknak a kritériumoknak, amelyek az új termékek fejlesztését és az új építési rendszerek tervezését vezérlik mind az új építés, mind a rehabilitáció esetében.

A DANOSA 5 kontinens-n, a szektorban eltöltött több mint 50 éves tapasztalat eredményeként különböző rendszereket javasol a vízzáróság, az épületburkolatok hőszigetelésére, valamint a belső terek hangszigetelésére, és szükség esetén a helyes természetes megvilágításra és tűzvédelemre.

A DANOSA termékeket és rendszereket különböző elismert európai szervezetek tanúsítják és műszakilag jóváhagyják a Harmonizált Európai Szabványok (CE-jelölés) és az Európai Műszaki Alkalmassági Értékelések (ETE) révén, megfelelve az egész Európai Unióban elfogadott minőségi szabványoknak a nyugalom és biztonság érdekében. az összes építőanyag közül.

Szigetelő termékeink hozzájárulnak ahhoz, hogy az épületek belső burkolatait alkotó szerkezeti elemek jó akusztikai tulajdonságokkal rendelkezzenek, csökkentve a légzajt és az ütközési zaj átbocsátását.

A DANOSA termék választéka tartalmazza az összes gyártott nagy sűrűségű polietilén (HDPE) csomós lemezt. A termékpalettán belül kiemelkednek a polipropilén geotextíliát tartalmazó PLUS lemezek és a vízvisszatartást lehetővé tevő zöldtetők R-20 lapjai.

Célunk az épületekben a szükséges energia racionális felhasználása, fogyasztásának fenntartható határokra csökkentése, mind az új építéseknél, mind a rehabilitációnál, hogy megfelelő életkörülményeket biztosítsunk az otthon vagy épület kényelmes és egészséges használatához.

Vízszigetelő rendszereink megfelelnek a nedvesség elleni védelmi funkciónak, ami korlátozza annak előrelátható kockázatát, hogy az épületeken belül és azok burkolataiban nem megfelelő víz vagy nedvesség jelenjen meg.

GLOBÁLIS DANOSA

Terjeszkedési politikájuk , hogy minden nap közelebb lkerüljenek az ügyfelekhez.
Jelenleg a spanyol piacon vezető szerepet töltenek  be, és Európában a hatodik helyen állnak.
Technológiájukat öt kontinens több mint 70 országába exportálják.
Központi üzemük Spanyolországban valamint Portugáliában és Indiában vannak. További leányvállaltaik Franciaországban, Portugáliában, Marokkóban, Kolumbiában, Mexikóban és az Egyesült Királyságban találhatók.

hoja(1)

Évente 8000 tonna újrahasznosított műanyag feldolgozása

corazon

450 alkalmazott

thermometer

+ 66% NPS 05/2021 (-100% -100%)

A Membrana Acústica Danosa MAD4 egy nagy sűrűségű bitumennel módosított membrán, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy rezgéscsillapító anyagként viselkedjen. Az ólomlemezek hatékony helyettesítője. A porózus abszorberek között membránként működik (a leghatékonyabbak az alacsony frekvenciák elnyelésében).

Danosa M.A.D.

 • Ipari szigetelésben használják rezonancia gátló anyagként, amely akusztikus tömeget biztosít a horganyzott acéllemezeknek.
 • Merev elemek, például gipszkarton között használják, a kisfrekvenciás szigetelés javítására függőleges és vízszintes felületeken egyaránt.
 • A rugóelemek között alkalmazzák a kezelés általános izolációjának növelésére, jelentősen javítva alacsony frekvenciákon.
 • A Danosa termékek jól kiegészítik a porózus szerkezetű IsoPLAAT és IsoTEX szigetelő rendszereket is. A két különböző anyagszerkezetet kombinálva a különböző zajok sokkal szélesebb spektrumát képesek csillapítani, ugyanakkor önállóan is nagy hatékonysággal használhatók, ha a zavaró hanghatás jellege egyértelműen jól meghatározható (léghang, testhang, nagyon mély frekvenciák, vagy ezek együtt). Amennyiben hatékonyan meg akarjuk emelni a szigetelni kívánt fal hangszigetelési képességét, akkor meg kell növelni a Előnyök és előnyök

Hangszigetelés

Nagyobb zajvédelem

Alacsony

frekvenciájú

szigetelés

Minimális vastagság

Könnyű és gyors telepítés

Csillapított rezonancia

 • A horganyzott acéllemezekhez tapadva javítja a lemez rezonanciáját.
 • A szigetelés alacsony frekvencián történő növelésével a felhasznált légkamrák a lehető legkisebbek lehetnek.
 • A könnyű falak tömegének növelésével nagyobb akusztikai teljesítmény érhető el.
 • Eltolja a merev elemek rezonanciafrekvenciáját, ami magasabbra teszi a szigetelést.
 • A szigetelők között az akusztikus energiát dinamikává alakítja, javítva a szigetelést alacsony frekvenciákon.
 • Könnyen felszerelhető a felületre tűzéssel vagy MAD öntapadós anyaggal.
 • Nagy hatású hangszigetelés
 • Nedvesség záró
 • Olcsó és egyszerű és hatékony telepítés
 • Jó nyomásállóság
Termék Fajlagos tömeg Vastagság Kiszerelás Fogyasztói ár
Danosa M.A.D 4 mm
6,00 kg/ m2
4 mm
1,00 x 6,00 m / 6,00m2 tekercs
5.875, - Ft. / m2
Danosa M.A.D 4 mm
6,00 kg/ m2
4 mm
1,00 x 1,20 m / 1,20m2 tekercs
7.250, - Ft. /m2

Porózus szerkezetű anyagok technológiájával

A szükséges zajvédelemtől függően a spanyol Danosa M.A.D kiválóan alkalmazható hangszigetelő rétegként speciális akusztikai hangszigetelő rendszerekbe.

Kombinálhatjuk

 • IsoPLAAT alátétlemezzel 
 • Isotex tapétázott hangszigetelő panellel
 • Szárazépítészeti akusztikai kartonnal ( Rigips Blue Acoustic, Knauf Red piano, 

Az IsoPLAAT és IsoTEX szigetelő rendszerek, amelyek elsősorban a léghang tartományban erősek (500-2000 Hz) a spanyol Danosa M-A-D többszörös tömegének 5,7 kg/m2 és már alacsony frekvencián hang és rezgéscsillapító képességének köszönhetően kiváló membrán réteg a hangszigetelő rendszerben. Azokban az  esetekben amikor mélyebb hangokat szeretnénk hangszigetelni mint pl. egy mélysugárzó által keltett frekvenciáról vagy a bevésett vízcsövek, rossz szerelvényezéséről vagy könnyű falazat áthallási csillapításának hiányossága miatti zajok ellen lehet hatásos. 

Az általánosan követett technológia az IsoPLAAT 25 mm-es alátétlemezre kerül fel a Danosa M.A.D.4 mm nehéz membrán majd zárójelületként az IsoTEX  12 mm-es tapétázott végfelülettel ellátott lapja . A zajcsillapítás mértékétől függően alkalmazandó az IsoTEX 12 mm-es hangszigetelő lapja előtt még egy réteg IsoPLAAT 19 mm /i soPLAAT 25 mm -es alátétlemez alkalmazása. Ezzel a hangszigetelés tömeg-rugó-tömeg elve is érvényesül.

Szárazépítészeti technológiában történő alkalmazás

A Danosa M.A.D tervezésénél fogva kiválóan alkalmas szárazépítészeti technológiákkal szerelt falak (gipszkarton falak) hanggátlásának növelésére. Az építés során a falakat borító két gipszkarton réteg közé kell elhelyezni a Danosa M.A.D membránt úgy, hogy amikor felhelyezésre került az első réteg gipszkarton borítás, arra ragasztjuk fel átfedéssel la Danosa M.A.D membránt. A kivitelezést könnyíti az öntapadós táblás kivitel. (1,00 x 1,20 m/lemez) Majd a második réteg gipszkartont rácsavarozzuk az így elkészült falra. A Danosa membrán megemeli a falszerkezet tömegét és a két réteg gipszkartonnal együtt egy rezgéscsillapított tömeget hoz létre mely a mély frekvenciák, vagy erősebb test- és mély hangok okozta gondokat hatékonyan kezeli.

A jobb hatás elérése érdekében javasolt az akusztikai kartonok alkalmazása a tömeg növelés és az akusztikai karton kedvezőbb frekvencia tartománya miatt.

A gipszkarton felületek közötti rezonancia elölésével a Danosa M.A.D. falburkolati gipszkartonozásnál, épített gipszkarton válaszfalaknál tervezhetővé teszi a hangszigetelési szabványértékek elérését.

 • A ragasztáshoz minden ragasztófelület esetén száraz és tiszta felületre van szükség. Ha ez a munka    előrehaladtával nem lehetséges, akkor javasoljuk egy nedves alapozó használatát 50 gr / m2 

 

 • 10ºC feletti hőmérsékleten kell felszerelni. Téli hőmérsékletben alkalmazás esetén a felhordás előtt tárolja melegben a Danosa M.A.D. lemezt.
 • Mivel a födémek nagyon nehezek, ezért elsődleges és másodlagos profilokból álló mennyezet rácsrendszer alkalmazását javasoljuk. Ez a rendszer segít a terhelés szétosztásában, ha a lengéscsillapítók bármelyik rögzítési pontja eltörik. Lásd SPD 4.3.
 • A mennyezeti csappantyúk mindig a padlógerendához vagy egy megerősítő szerkezeti elemhez vannak rögzítve. Lásd az SPD 4.2-t
 • Az épület homlokzati burkolatának a különböző felhasználók közötti válaszfalnál kell végződnie. Lásd az SPD 2.1-et
 • Száraz falburkolatoknál 4 m feletti magasságnál rugalmas rögzítőelemek használatát javasoljuk. Lásd az SPD 2.5-öt
 • A gipszkarton lapokat mindig a horganyzott acél segédszerkezethez kell rögzíteni, soha ne használjon lemezcsavarokat
 • A válaszfalakat legalább 1 cm-rel vakolni kell. Lásd az SPD 3-at.
 • A válaszfalakat nem szabad olyan szerkezeti elemekhez rögzíteni (kivéve a lakások tetőit), mint például a pillérek és a homlokzatok. A rendszer stabilitásának megőrzése érdekében a burkolóelemet a belső úszó válaszfalakhoz kell ragasztani.
 • Tercier épületekben található kereskedelmi helyiségekben vagy lakóépületek kereskedelmi földszintjén a javasolt megoldás szerinti beépítésekkel nem lehet perforálni. Lásd SPD 2.3 és SPD 4.4.
 • Ütéshangszigetelést kell alkalmazni. Lásd a “Hangszigetelési megoldások kézikönyve” AA01-AA04 lapjait.
 • Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez a termék az A hangszigetelő rendszer részét képezi, így a Danosa Building Solutions Catalogue AA13-AA15 lapok; AA23 – AA25; és az AA30-tól AA33-ig, a hangszigetelés telepítése, figyelembe kell venni. A Singular Points (SPD) részletei, valamint a Danosa dokumentáció többi része.
 • Központi fűtés vagy vízbevezető rendszerek esetén térhálósított polietilén burkolattal történő leválasztás. Lásd az SPD 1.2-t
 • Olvassa el a termék biztonsági adatlapját.
 • A veszélyes anyagok címkézésére vonatkozó EGK irányelvek (GefStoffV) szerint speciális címkézés nem szükséges.
 • Az anyag szobahőmérsékleten különleges óvintézkedések nélkül kezelhető, mivel szobahőmérsékleten stabil.
 • A termék, mint olyan, nem minősül szállításra veszélyesnek.
 • Normál körülmények között a termék nem veszélyes.
 • Felhordáskor meg kell tenni a megfelelő intézkedéseket a gépek kezelésekor (mechanikus rögzítés kapcsokkal), vagy a ragasztók oldószeres felhordásakor.
 • Minden esetben figyelembe kell venni a Munkavédelmi és Higiéniai előírásokat, valamint a jó építési gyakorlat előírásait.
 • A 80°C feletti hőmérséklet megváltoztatja az anyagot és felgyorsítja a lebomlását.
 • A termék összetevői nem romlanak jelentősen az idő múlásával
 • Tartsa távol lángoktól és hőforrásoktól.
 • További információért forduljon műszaki kollégánkhoz.
 • Hengerelt lemezként, tekercses formában vagy 1,10 x 1,20 lapokban kerül forgalomba, és lazán vagy raklapon csoportosítva szállítják, szobahőmérsékleten és szállítás közben is stabil.

A jelen dokumentumban található információkat és minden egyéb tanácsot jóhiszeműen adunk, a DANOSA jelenlegi tudása és tapasztalata alapján, amikor a termékeket megfelelően tárolják, kezelik és alkalmazzák, normál helyzetekben és a DANOSA ajánlásainak megfelelően. Az információ csak az alkalmazás(ok)ra és azokra a termékekre vonatkozik, amelyekre kifejezetten hivatkoznak. Az alkalmazás paramétereinek változása esetén, vagy eltérő alkalmazás esetén a DANOSA termékek használata előtt konzultáljon műszaki és akusztikai kollégáinkkal . Az itt található információk nem mentesítik az építőanyagok azon felelősségét, hogy a termékeket az alkalmazásnak és a rendeltetésszerű használatnak megfelelően, valamint a hatályos jogszabályoknak megfelelő helyes alkalmazásukat.

 

Kérdése merülne fel a Danosa termékekkel kapcsolatosan örömmel segítünk. Legyen szó tanácsadásról, rétegrend tervezésérőlakusztikai mérésről, a megfelelő anyagkiválasztásról, szállításról vagy akár a kivitelezésről.

 

 Kollégáink elérhetőségeit a kapcsolat menü pont alatt találja

A cookie-kal kapcsolatos beállításait elmentettük.

Ez a  weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a cokie-k használatáról