HangHatás_logo_
Keresés
Close this search box.

+36 (20) 222-1717

Tonga Eurocolor

RIGIPS TONGA_eurocoluor_HangHatáss

TONGA

TÖBB MINT 40 SIKERES ÉV!

Az 1979 óta kőzetgyapot gyártó Euroacoustic gyár legnépszerűbb terméke a Tonga állmennyezeti panel, gyártásának 40. évfordulóját ünnepli 2022-ben. Az elmúlt évek alatt a Tonga akusztikai és esztétikai jellemzői miatt ismert, kedvelt, jól bevált termék lett.

A kezdetek óta több millió négyzetméter panel készült belőle, melyeket ha egymás mellett tennénk, többszörösen meghaladná a Föld bolygó kerületét. Ez még csak a kezdet!

 

A gyártás 30. évfordulójának a tiszteletére az Eurocoustic kutatási és fejlesztési részleg kifejlesztette az új Tonga termékcsaládot, mely sikere 10 éve tart. Az új termékcsalád mindenhol alkalmas ahol a követelmény magasak. Jobb biztonságosabb könnyebb. Az új Tonga család minden igényt kielégít, és a tervezés teljes szabadságát nyújtja. 

 

Fedezze fel a legújabb Tonga termékcsalád Eurocoustic Tonga Eurocolour paneljeit

 

Az Eurocaustic Tonga  Eurocolors különlegessége elsősorban a választható 57 szín és mintázat. A  termék alapanyaga ásványgyapot. Kiemelkedő akusztikai paraméterekkel, magas páratűrő képességgel rendelkezik. A lapok látszó oldalán dekoratív, színes, erősített üvegszövet kasírozás található, míg a panelek hátoldalán natúr színű az erősített üvegfátyol.  

A rendkívül ellenálló kasírozás a lapoknak megfelelő merevséget, stabilitást ad a legnehezebb körülmények között is. A kínálatban 22 és 40 mm vastag egyenes élű termékek találhatók. A Tonga ®  Eurocolors lapok nagy méret-, és színválasztéka minden igényt kielégít, a tervezés teljes szabadságát nyújtja. A Tonga ® panelek beépítéséhez a Rigips Quick-Lock ® tartószerkezeteket ajánljuk, melyek T15 és T24 bordaszélességgel is elérhetők. A gyártó az előírásoknak megfelelő beépítés és rendeltetésszerű használat esetén a rendszerre 15 év szavatosságot vállal.

JOBB.Tonga_Eurocolours_előnyök_HangHatás

Az Euroacoustic kutatás – fejlesztése a végfelhasználók igényeihez igazodva – eredményes projektek fenntarthatósághoz. Az új Tonga még több kényelmet, még nagyobb biztonságot és teljesítményt nyújt.

KOMFORT

Hangelnyelés – A hangelnyelési alapelvek a falra beeső hangenergia – fal tulajdonságaitól függően – részben visszaverődik, részben elnyelődik, részben pedig tovább halad a szerkezetben. Az anyagok hangelnyelő képességét egy gyakorlati mérések alapján kalkulált viszonyszámmal jellemezzük. Ezt hívjuk α  w   értéknek, 0 (minimális érték) és 1 (maximális érték) között lehet. Az új Tonga család minősítése: α  w =1 , ezzel a lehető legnagyobb akusztikai kényelmet nyújtja. E-éllel =α w =0,95

SÁRGA TÁBLÁZATRajztábla 1

Tonga Eurocolours E20_grafika _HangHatás

Hanggátlás – A helyiségek közötti csillapítás (hanggátlás) csökkenti a zavaró hangok terjedését az egyik helységből a másikba, a falakon és az álmennyezeten keresztül az állmennyezet hangszigetelő képességét a D nfw értékkel fejezzük ki, melynek megállapítása laboratóriumban történik. Mértékegysége a dB ( decibel). A Tonga álmennyezettel együtt alkalmazott Acoustpan akusztikai gát kiváló megoldást kínál a szomszédos terek közötti áthallások csökkentésére, megszüntetésére. 

Eurocolours Tonga_Hanggátlás_HangHatás

 

 

Alkalmazási területek

Hangelnyelés, könnyű tisztíthatóság, tűzvédelem, nedvesség – és baktériumállóság, széles színválaszték…….

 

Az adott épület típusa  határozza meg a prioritást és határozza meg a termékválasztást. Az alábbi hat felhasználási területen keresztül szeretnénk bemutatni a Tonga eurocolors  követelményeknek  és elvárásoknak való megfelelőségét. Számos olyan nagy teljesítményű és stílusos megoldást választottunk ki az Eurocolours termékpalettájából, amelyek kifejezetten ezen területekre alkalmasak.

Jobb kényelem

Hangelnyelés 

picto education w

Oktatás

Kiváló akusztikai teljesítmény a tanulás elősegítése érdekében

Oktatás

Click Here
picto bureaux w

Irodák

Érthetőség és bizalom a munkahelyen

Irodák

Click Here
picto industrie w

Ipar

Továbbfejlesztett hang- és képi környezet, az elrendezéstől függetlenül
picto commerce w

Kis-
kereskedelem

Akusztikai korrekció: nagy előny a kiskereskedelmi szektor számára

Kis-
kereskedelem

rigips
Click Here
picto loisirs w

Kultúra és szabadidő

Hangminőség és esztétika a kulturális élmények fokozása érdekében

Kultúra és szabadidő

Click Here

Eurocoustic dekorációs megoldások

A mennyezetek üres vásznak, amellyel kifejezheted kreatív vonulatukat!

A mennyezet sokkal több, mint egy épület szerkezetének egy része. Olyanok, mint egy ötödik fal, amely teljesen átalakíthatja a szobát.
Amellett, hogy javítja a lakók kényelmét, a mennyezet befolyásolhatja az általános hangulatot, vagy módosíthatja a felhasználóknak a helyiség méretéről alkotott képet. A mennyezetek segítségével egyedi identitást adhatnak az irodáknak vagy éttermeknek, kijelölhetnek bizonyos területeket bevásárlóközpontokban és szabadidőközpontokban, megnyugtató légkört teremthetnek a kórházakkban, vagy kedvező környezetet teremthetnek az iskolai tanuláshoz. 
Az Eurocoustic segítségével szabadjára engedheti fantáziáját: válasszon a nagy teljesítményű és biztonságos megoldások széles skáláján, hogy megalkothassa a kívánt mennyezetet!

 

Elegáns megjelenésének valóban az Eurocoustic Tonga panel olyan környezetben van, ahol jobb akusztikára és különleges megjelenésre van szükség. Gondoljon az irodákra, céges étkezdékre, tárgyalókra, osztálytermekre, üzletekre, de akár műhelyekre, műszaki helyiségekre és iparra is. Válasszon egyet vagy többet a 40 Eurocolor közül, és alkossa meg saját teret.

A nagyobb hőszigetelés érdekében a 40 mm-t.

Tonga Eurocolor színek

40 szín a legklasszikusabb tónusoktól a legtrendibb árnyalatok, végtelen számú kreatív kombinációt és stílusos alternatívát jelent a hagyományos fehér mennyezetekhez.

Lehetősége van saját tónusának megalakítására is az Egyedi színek szolgáltatással: egyedi egyedi terek létrehozására, valóban az épület személyiségét.

Tekintse meg a mennyezetet színesben!

A színes mennyezetek irányzata elsöpri a belsőépítészeti szektort, legyen szó sajátos identitás kialakításáról, egyedi terek felosztásáról vagy keringési utak kijelöléséről.

Függetlenül az épülettől (irodák, iskolák, szabadidő- vagy rekreációs központok stb.), a színes mennyezetek a tágas, nyitott tér érzetét kelthetik, vagy felváltva melegebb és meghittebb hangulatot kelthetnek, hogy visszaadják az épületet elsődleges rendeltetését azáltal, hogy olyan környezetet teremtenek, amely ideális a koncentrációhoz, a kreativitáshoz, a relaxációhoz stb.

A színek életre kelthetik a helyiséget. Jelentős hatást gyakorolt ​​​​a hangulatra, ami pozitívan befolyásolja az utasok kényelmét és lelkiállapotát.

Számtalan lehetőség kínálkozik a színek használatára, például a mennyezet teljes felületén a szoba személyiségének megszilárdítására, a szigetmennyezeteken bizonyos területek kijelölésére, apró érintésekre az eredeti, mégis diszkrét hatás létrehozására, vagy irányelvekre. keringési utakat javasolni. 

Eurocolors , gazdag választék a színes és csendes mennyezetekhez!

A színválaszték a kortárs és időtlen semleges, meleg és hideg színek keverékét mutatja be, hogy az alapanyagokra és az építészeti elemekre emlékeztetnek. A sorozat pasztell, telített és mély tónusokat tartalmaz, amelyek stílusosan kiegészítik a semleges színeket.

Jellemzők és teljesítmények

Képernyőfotó 2022 07 26 13.51.40
Képernyőfotó 2022 07 26 13.52.03
Képernyőfotó 2022 07 26 13.52.33

Tonga Eurodesign textúrák

Hozzon új stílusirányt mennyezetére!

A grafikai tervezés és a személyre szabott, mintás terek napjainkra divatossá váltak. Az új tapéta stílusokra és a cementlapokra építve, ezért forradalmasították a fal- és padlódekorációt, a legújabb trendek azt mutatják, hogy a mennyezetet az egyéni kreativitás kifejezésére szolgáló üres vászonnak tekintik . A minták , és kontrasztok  keverékét    hozzáadva mennyezetünkhöz könnyen elérheti bizonyos területek kiemelését vagy kijelölését.

Az Eurocoustic  geometrikus, és futurisztikus dizájnokat mutat, mindegyike két változatban érhető el az EuroColors termékcsalád színei alapján, hogy karakteresebbé tegye belsőépítészeti projektjeit. 

UTAZÁS AZ UNIVERZUMBA

 

Egy geometrikus motívum ismétlődő vonalakkal egy strukturált kocka körül, amely a végtelen égboltra és a sötét háttér előtt álló világos foltokkal rendelkező csillagképekre emlékeztet.

A minta 1:25 méretarányú

textura tongaRajztábla 1
textura tongaRajztábla 2

UTAZÁS AZ EGZOTIKÁBA

 

Költői japán stílusú minta, amely fényes fehér hátterével és kontrasztos nyomott ernyőmintáival a gyengédség érzését és a távoli országokba tett utazások emlékeit kelti.

A minta 1:25 méretarányú

textura tongaRajztábla 6
textura tongaRajztábla 4

UTAZÁS A HORIZONTHOZ

 

Zavarba ejtően egyszerű vonalas és geometrikus minta, ahol a finom vonalak ritmusa perspektívát hoz, és megnyugtató és kényelmes környezetet teremt.

A minta 1:10 méretarányú

textura tongaRajztábla 5
textura tongaRajztábla 3

Jellemzők és teljesítmények

Akusztikus jellemzők

Az Eurocoustic Tonga Eurocolors kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik széles frekvenciatartományban.

 • α  w   = 1,00 : A osztály / NRC = 1

Akusztikus jellemzők

Az Eurocoustic Tonga Eurocolors kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik széles frekvenciatartományban.

 • α  w   = 1,00 : A osztály / NRC = 1

Termékleírás

Az Euroco Tonga ®  Eurocolors különlegessége elsősorban a választható 57 szín és mintázat. A termék alapanyaga ásványgyapot. Kiemelkedő akusztikai paraméterekkel, magas páratűrő képességgel rendelkezik. A lapok látszó oldalán dekoratív, színes, erősített üvegszövet kasírozás található, míg panelek hátoldalán natúr színű az erősített üvegfátyol. A rendkívül ellenálló kasírozás a lapoknak megfelelő merevséget, stabilitást ad a legnehezebb körülmények között is. A kínálatban 22 és 40 mm vastag egyenes élű termékek találhatók. A Tonga ®  Eurocolors lapok nagy méret-, és színválasztéka minden igényt kielégít, a tervezés teljes szabadságát nyújtja. A Tonga ®  panelek beépítéséhez a Rigips Quick-Lock ®  tartószerkezeteket ajánljuk, melyek T15 és T24 bordaszélességgel is elérhetők. A gyártó az előírásoknak megfelelő beépítés és rendeltetésszerű használat esetén a rendszerre 15 év szavatosságot vállal.

Az Eurocoustic Tonga Eurocolor egy sokoldalú mennyezeti panel a sokoldalú térhez. A panel csúcsminőségű zajelnyelő tulajdonságokkal és kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. 

Az Eurocoustic Tonga Eurocolor 22 és 40 mm vastagságban, 120 x 60 cm, 60 x 60 cm és 120 x 120 cm méretben szállítható.

Termékelőnyök

 • 2 féle vastagságban 22 és 40 mm kapható
 • féle szín közül több mint választhat
 • több mint 10 féle mintázat
 • 3 szabványos méretben
 • Hangelnyelés: α  w  = 1,00
 • Tűzreakció: A1 (fehér) és A2-s1, d0 (színek)
 • Fényvisszaverődés: > 87% fehér esetén
 • 100%-ban lapos, a relatív páratartalomtól független
 • A mesterséges világítás igényének csökkentése
 • Természetes fénybevitel >6% fehér esetében
 • Több mint 600 formátum és fátyol kombináció
 • 15 év garancia
 • IAQ: A+ osztály

Fényhatások

 • Fényvisszaverődés  : A fényvisszaverési együttható a fehér 87%-kal magasabb.
 • Fehér  : L = 94,80% – az ISO 11664-4 szerint.
 • Fényesség  : Matt – A fényesség értéke 0,74% 85°-os szögben – az ISO 2813 szerint.
 • Fény diffúzió  : a fény 100%-a szórt.
 • Természetes fénybevitel  : 6%-os javulás a természetes fényeloszlásban.
 • Fényszükséglet  : 11%-kal csökken a mesterséges világítási igény.

Tűzállóság

Az EN 13501-1 szerint: 

 • Fehérhez: Euroclass A1.
 • Színekhez és mintákhoz: Euroclass A2-s1, d0.

Műszaki adatok

Vastagság Szélesség Hosszúság Hangelnyelés α w Élképzés Éghetőség Páraállóság
22 mm 600 mm 600, 1200, 1500, 1800, 2000, 2400 mm 1,0 A- derékszögű, vágott él A2-s1,d0 100 %
22 mm 1200 mm 1200 mm 1,0 A – derékszögű vágott él A2-s1,d0 100 %
40 mm 600 mm 600, 1200, 1500, 1800, 2000, 2400 mm 1,0 A – derékszögű vágott él A2-s1,d0 100 %

Minimális vásárlási mennyiség méretenként

Mérete 60 x 60 cm, vastagsága 22 mm: 24 db./ doboz

Mérete 120 x 60 cm, vastagsága 22 mm: 12 db./ doboz

Mérete 120 x 120 cm, vastagsága 22 mm: 6 db./ doboz
Mérete 60 x 60 cm, vastagsága 40 mm: 20 db./ doboz

Mérete 120 x 60 cm, vastagsága 40 mm: 10 db/ doboz

Környezet és egészség

Környezet

 • Az ásványgyapot újrahasznosítható, és a gyártási hulladék túlnyomó többségét újrahasznosítják. A Tonga® A 22 termék újrahasznosított tartalma (az ISO 14021 szabványnak megfelelően) 23%.
 • A LEED®, BREEAM® és HQE™ Green Building tanúsítványokon alapuló projektek esetében elérhető az EPD (Environmental Product Declarations). Lépjen kapcsolatba velünk.
 • Az Eurocoustic ISO 14001:2015 „Környezetirányítási Rendszerek” minősítéssel rendelkezik.

Egészségügy

 • Az Eurocoustic kőgyapot EUCEB (az ásványgyapot termékek európai tanúsítási testülete) tanúsítvánnyal rendelkezik.
 • A kőgyapot paneleket olyan szálakból gyártják, amelyek mentesek a rákkeltő besorolás alól (1272/2008 európai rendelet, amelyet a 790/2009 európai rendelet módosított). A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség szerint az ásványgyapot emberre gyakorolt ​​rákkeltő hatása alapján nem minősíthető (3. csoport).

 

CE jelölés

 • DoP szám: G003.

Beltéri levegő minősége

 • A Tonga® A 22 termékek A+ besorolásúak.

Telepítés és tisztítás

Telepítés

 • A telepítésnek meg kell felelnie a DTU 58.1 gyakorlati kódex követelményeinek, az NF P 68203-1 és 2 szabványoknak, valamint a helyiség típusától függően más vonatkozó szabványoknak és gyakorlati szabályzatoknak.
 • Javasoljuk, hogy gondoskodjon arról, hogy a levegő keringhessen a helyiségek és a légtér között, hogy egyensúlyba kerüljön a hőmérséklet és a nyomás a mennyezet mindkét oldalán.
 • A Tonga® A 22 mennyezetek T15 – T24 rácsokra vannak felszerelve.
 • A burkolólapokat kézműves késsel lehet vágni anélkül, hogy zaj vagy por keletkezne.
 • A panelek beépítési iránya a panelek hátoldalán van feltüntetve.
 • Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha ásványgyapotot szeretne lefektetni a csarnokba
 
Tisztítás
 • A Tonga® A 22 mennyezet felülete nem tartja vissza a port, ami megkönnyíti a tisztításukat.
 • A Tonga® A 22 mennyezet könnyű kefével/porszívóval tisztítható.
 • Ez a fajta tisztítás segít meghosszabbítani a Tonga® A 22 mennyezetek élettartamát.
 

A cookie-kal kapcsolatos beállításait elmentettük.

Ez a  weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a cokie-k használatáról